Ничия земя: Миленко Неделковски - лицето на една пропагандна машина
Ничия земя: Миленко Неделковски - лицето на една пропагандна машина / netinfo

Предаването "Ничия земя" тази събота по NOVA с помощта на Елена Чопакова ще ни заведе в Македония, за да ни разкаже за "Ничията земя на българската история".

Зрителите ще се срещнат с Миленко Неделковски, който разруши навръх националния ни празник 22 септември поставената от българи плоча в памет на загиналите български офицери и войници на връх Каймак-Чалан, с което предизвика скандал между двете държави.

"Получих ужасен повод - Миленко Неделковски, за да отида до Македония и да разкажа на хората какво се случва от години там. Македония е ничията земя на българската история. Хората трябва да знаят, че не бива да се карат и не бива да мразят македонците. Те са учени с поколения да ни мразят и разговорът с тях трябва да протича по различен начин. Не трябва да им държим сметка, не трябва да се караме с тях, не трябва да им се подиграваме", каза Чопакова.

"Миленко обаче е просто лицето на една пропагандна машина. Той е просто завършек на цялото нещо, пропаганда да се учат хората да ни мразят", разказа журналистката.

Другият герой в историята е добрият. Но повече за него и за Миленко Неделковски вижте разказа в "Ничия земя" в събота от 18:00 ч. по NOVA.