Цецка Цачева: България има своя избор и той е евроатлантическото й развитие
Цецка Цачева: България има своя избор и той е евроатлантическото й развитие / Дарик Добрич

Кандидат- президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев беше представна на голям митинг-концерт на пл.”Свобода” в Добрич. Пред  добричлии зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов сподели, че се радва да види пълен площад и призова хората да гласуват с бюлетина № 17. „Цецка Цачева беше първата жена – председател на Народното събрание, тя ще бъде и първата жена – президент на България, заяви Цветанов.

Пред събралите се хора той специално подчерта, че кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев е добруджанец, роден в град Генерал Тошево. Цветанов добави: „Видях сълзите в очите на един офицер, който не е забравил родното си място, убеден съм че Добрич и Добричка област ще дадат най-сериозната подкрепа за кандидатите на ГЕРБ.”

„Днес повече от всякога се нуждаем от стабилност и президентска двойка, която да обедини нацията – това е двойката Цецка Цачева и Пламен Манушев”, каза още Цветанов.

Видимо развълнуван, вицеадмирал Пламен Манушев припомни, че освен че е роден в Генерал Тошево, неговата майка е от Добрич, а той самият е завършил средното си образование в добричката математическа гимназия. „Добрич е свързан с Добричката епопея през 1916 година, добричлии са жертвали живота си заедно с българската армия. Нека да възродим този национален, български дух отпреди 100 години”, призова Манушев. Той подчерта, че не трябва да се допусне България да се отклони от пътя на европейските народи.

Цецка Цачева посочи, че България вече е променена. „Нашите населени места са променени, инфраструктурата е променена. Градим и строим България – магистрали, пречиствателни станции, площади, детски градини и училища. Това се прави в интерес на българските граждани. За да продължим обаче на всички нас ни е нужна стабилност”, заяви кандидатът за президент.

Цецка Цачева: България има своя избор и той е евроатлантическото й развитие
netinfo

„Дестабилизацията, която се опитват някои политически сили  да всеят в тази кампания сред нашите сънародници, няма да успее, защото България има своя избор и той е евроатлантическото й развитие. Стабилността, сигурността е заради всеки гражданин на България, защото тогава  когато България е била единна, когато заедно са вървели всички – млади и стари, от различни професии и етноси, тогава ние сме били уважавани, били сме фактор,  така както и в момента  сме фактор на стабилността и сигурността тук на Балканите и в ЕС”, посочи Цецка Цачева.

По думите й сега живеем в сложни времена и на България е нужна балансирана, но активна българска външна политика, която да отстоява националния интерес на страната. Цачева призова да има вяра, че посоката, в която е поела страната ни, е правилната. „Искам да видя образована и просперираща българската нация”, заяви тя.

Цецка Цачева: България има своя избор и той е евроатлантическото й развитие
netinfo