В Германия ще забранят на държавните служители да закриват лицата си?
В Германия ще забранят на държавните служители да закриват лицата си? / Thinkstock/Getty Images

Правителството на Германия може да забрани на държавните служители да носят облекло, което закрива и лицето им, съобщи електронното издание на сп. "Шпигел", визирайки законопроект, който ще бъде внесен за разглеждане от вътрешното министерство на ФРГ.

"Откритото общуване е отличителна черта на съществуването в свободно, демократично общество", пише в документа. Този, който скрива лицето си, силно ограничава "възможността за опознаване и оценка на личността", смятат във федералното министерство на вътрешните работи.

Не остана почти нищо немско, всичко е вече арабско

Носенето, главно от мюсюлманки, на закриващи главата и лицето части от облекло, усложнява интеграцията и е в противоречие с принципите на равноправие на мъжете и жените, се казва в законопроекта.

Жените ще трябва да откриват лицето си, ако трябва да бъде установена самоличността им, например при паспортен контрол, по време на съдебно заседание или в избирателна секция.

Представителка на вътрешното министерство каза, че в момента законопроектът се обсъжда в министерството и затова до завършване на тази процедура коментари няма да се правят.

Източник: БГНЕС