Григор Димитров е първият полуфиналист на турнира в Стокхолм! В труден мач с тежък съперник българинът надделя над Кевин Андерсън в три сета - 7:6(3), 5:7, 6:2, съобщава gong.bg.

Гришо сам се вкара в усложнения, след като бе на път да затвори двубоя в два сета, сервирайки за победата при 5:4 във втория сет. В този момент обаче Андерсън върна пробива и след още един вкара двубоя в трета част, в която обаче българинът бе категоричен.

Какъв щеше да бъде Гришо, ако не беше тенисист?

Като цяло Димитров затвърди отличните впечатления от играта си в последните седмици като в по-големите периоди от мача надиграваше категорично своя съперник, демонстрирайки чудесни ретури и солидна игра от дъното на корта като по този начин се справяше и с мощните сервиси на южноафриканеца.

В първия сет играта вървеше гейм за гейм като Андерсън пропусна единствените точки за пробив. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът бе перфектен и след 7:3 си осигури аванс в мача.

Гришо: Турнирът в Стокхолм е специален за мен

Втората част вървеше с предимство на Димитров, който проби за 5:4, но на прага на победата свали нивото на играта си за няколко минути. Това доведе до три поредни гейма за Андерсън и вкарването на мача в трети сет.

В него обаче Димитров категорично надигра съперника и след 6:2 и над 2 часа игра си осигури място в топ 4 на турнира, на който спечели първата си титла от АТР през 2013 година.

Негов съперник в битката за място на финала ще бъде победителят от мача между Хуан Мартин дел Потро и Иво Карлович.

Вижте как се разви двубоят в gong.bg