Нови възможности за професионална реализация очакват бъдещи инженери от ТУ в предстоящия „Ден на кариерата“
Нови възможности за професионална реализация очакват бъдещи инженери от ТУ в предстоящия „Ден на кариерата“ / netinfo

Кое е най-голямото притеснение на студентите и младите специалисти в България? Липсата на реализация и възможности за успешна кариера по специалността след дипломиране са сред най-сериозните опасения на младите хора в страната.

Именно затова, събития като „Дни на кариерата" придобиват все по-голяма популярност и се превръщат в богат източник на възможности за стартиране на кариера за студентите.

За 11-та поредна година Центъра „Кариера и възпитаници (Алумни)" на Техническия университет - София организира изложение, специално предназначено за студенти, които търсят възможности за кариерно развитие. Десетки малки и големи фирми, традиционно взимат участие в изложението, за да представят в детайли бизнеса и продуктите си и преди всичко перспективите за кариера, които предлагат. Всяка участваща фирма има представителен щанд, на който присъстват служители на компанията, които лично разговарят с кандидатите и заинтересованите студенти за свободните позиции, очакванията и възможностите за развитие във фирмата.

Докато липсата на практически опит в младите специалисти и студентите е основна причина за трудната им реализация и стартиране на кариера, фирми като БТЛ Индъстрийз отварят вратите си за младите хора и не се колебаят да присъединят към екипа си студенти, които тепърва навлизат в бранша, но имат силно желание да се развиват и усъвършенстват. Перспективите за кариера в БТЛ са разнородни. Компанията набира кадри за позиции, като инженери, маркетолози, специалисти в клинични изпитвания, обслужване на клиенти и други. Сред свободните позиции, които обявява фирмата са и такива с гъвкаво работно време, които позволяват на студентите, които все още учат да продължат образованието си докато придобиват безценен практически опит.

Форумът „Дни на кариерата" събира на едно място компаниите, търсещи свежи кадри за различни позиции и студентите, търсещи възможности за стартиране на кариера. Директната комуникация между участниците позволява най-пълноценен обмен на идеи и информация, за да се постигнат целите за откриване на подходящите кадри за различните позиции.

Студентите в София са поканени да посетят „Дни на кариерата" между 25ти и 26ти октомври 2016 година в ТУ София в бл. 12. Официалното откриване е насрочено за 10:00 часа в централното фоайе на бл. 12. Ще се проведат 17 презентации на фирми, а очакванията за изложбената част от изложението включват около 90 работодатели.
В Пловдив „Ден на кариерата" ще се проведе на 27.10.2016 от 10:15 часа във фоайето на 4ти корпус на Филиала. Кариерния форум приключва в 16:00 часа.

Осигурено е и излъчване на събитието в реално време, което може да проследите ТУК