Преди историческия волейболен мач в Колодрума
Преди историческия волейболен мач в Колодрума / снимка: Валери Станков

Утре от 18:00 часа в зала Колодрума женският волейболен отбор на Марица (Пловдив)  посреща косовския Дрита (Гниляне) в мач-реванш от Шампионската лига. За първи път български отбор ще бъде домакин на мач от най-престижния волейболен турнир в Европа. В първата среща пловдивчанки спечелиха с категоричното с 3:0 (25:13, 25:11, 25:15) в отделните геймове.

Днес в пресцентъра на зала Колодрума пловдивският тим даде пресконференция, в която взеха участие старши треньорът Иван Петков, мениджърът Борис Халачев, капитанът Радосвета Тенева и състезателките Ивелина Монова и Габриела Цветанова.

"Много съм щастлив, че сме първият отбор, който ще представлява България в Шампионската лига. За мен най-важното е как ще играе отборът. Всяка една състезателка заслужава място сред титулярите. Когато играем с отбор, който сме победили категорично в първия мач, можем да си позволим експерименти. Важното е всички състезателки да се влагат 100% в тренировките и да са напълно готови, когато трябва да влязат в игра", коментира треньорът Иван Петков.

"Домакините от Дрита ни устроиха уникално посрещане. В залата имаше страхотна атмосфера. Получихме много добро отношение от местната публика. Надявам се утре  трибуните да бъдат пълни", каза мениджърът на пловдивския клуб Борислав Халачев.

"За целия ни отбор е голяма чест да играем в зала Колодрума. Всички сме много щастливи и се надявам утре да има много публика, която да ни подкрепи". Това пък заяви капитанката Ради Тенева.

Марица се нуждае от два спечелени гейма, за да продължи напред в турнира, където ги очаква световният клубен шампион - Еджзаджъбашъ Витра (Истанбул). Билети за мача се продават онлайн, както и на касите на зала Колодрума. Пропуските са на цена 5 лева, а входът за ученици и пенсионери е безплатен.