Спортното министерство открива телефонна линия за сигнали за нулеви часове по физическо
Спортното министерство открива телефонна линия за сигнали за нулеви часове по физическо / Sofia Photo Agency, архив

До месец спортното министерство открива телефонна линия за сигнали, съобщи в Сливен министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Чрез телефонната линия, родителите ще могат да подават сигнали, ако часовете не се използват по предназначение.

„Всеки ученик или родител може да позвъни и да каже, че тук програмите не се изпълняват. От там нататък Министерството на младежта и спорта ще сигнализира Министерството на образованието да се вземат мерки. Това е нещото, което можем да направим за да стимулираме и директори, и учители да спазват изискванията за провеждане на часовете по физическо, обясни още спортния министър.

От държавния бюджет ще бъдат заделени и средства за физкултурни салони в малките населени места, като средства ще бъдат насочвани към районите, които са били бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Спортното министерство ще преразгледа и стратегията си за финансиране на федерациите.

Кметът на Сливен Стефан Радев и министър Красен Кралев наградиха 12 сливенски спортисти, носители на награди от олимпиади, световни и европейски първенства.