Поредната разбита нарколаборатория в Сливен с арести
Поредната разбита нарколаборатория в Сливен с арести / ОДМВР - Сливен

При извършване на спецакция са извършени пет обиска на различни адреси в Сливен, при които са задържани трима мъже, иззети са метамфетамин, канабис, прекурсори, вещества в процес на производство и други материали. Операцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен, съобщиха от ОДМВР Сливен.

Към 15,00 часа полицейските служители влизат в имот, намиращ се във вилната зона край Сливен, пригоден за автосервиз. На място е установен 37-годишен мъж. В два автомобила, негова собственост полицейските служители намират самозалепващи полиетиленови пликчета с различна големина, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин с приблизително общо тегло 120 грама.

При последвали процесуално-следствени действия в имот в сливенското село Крушаре е разкрита лаборатория за производство на синтетични наркотици. Иззети са прекурсори, материали, химически вещества и предмети, необходими за производството на метамфетамин /"пико"/.

Поредната разбита нарколаборатория в Сливен с арести
netinfo

При обиск в имот в кв. "Даме Груев" в Сливен са намерени ел.везна, таблетки, самозалепващи се пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин. Процесуално-следствените действия на полицейските служители продължават в хале, пригоденото за извършване на ремонт на автомобили, собственост на 28-годишен мъж от Сливен, където са иззети марихуана и метамфетамин. В халето е установен лек автомобил "БМВ", управляван от 26-годишен бургазлия. При обиска в автомобил е намерен и иззет плик с около 10 гр. метамфетамин.

Тримата са задържани за 24 часа в РУ-Сливен. Образувани са три досъдебни производства.

Окръжна прокуратура-Сливен продължава работа по случая.

Противодействието на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотици на територията на Сливен и областта е един от основните приоритети в работата на ОДМВР-Сливен. В резултата на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции за година и половина са разкрити 21 лаборатории за производство на високорискови наркотични вещества, иззети са повече от 50 литра прекурсори, близо килограм метамфетамин, 12 кг. хероин и 136 кг. канабис.

За своята работа по противодействие на наркоразпространението служители на ОДМВР-Сливен са номинирани за поредна година от фондация "Джовани и Франческа Фалконе" в конкрса за магистрани и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж".