Само за 20 минути две катастрофи на опасни кръстовища в Пловдив
Само за 20 минути две катастрофи на опасни кръстовища в Пловдив / Дарик архив

Мъж и жена са ранени при катастрофи на пешеходни пътеки днес в Пловдив, съобщават от полицията. Сигналите са подадени в 09:40 часа и в 10:00 часа.

На кръстовището между бул. “Никола Вапцаров” и ул. “Стефан Стамболов”, при извършване на ляв завой джип “БМВ” с пазарджишка регистрация отнел предимството и блъснал пресичаща пътното платно 73-годишна жена. Припомням, че на същото място преди дни автобус прегази възрастна жена, която почина на място.

20 минути по-късно на кръстовище между бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” и ул. “Граф Игнатиев” при същите обстоятелства лек автомобил “Фолксваген” ударил 68-годишен мъж.

Пострадалите са транспортирани в болница за оказване на спешна медицинска помощ.

И двата автомобила са управлявани от 40-годишни водачки. Те са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни.

Произшествията са запазени от служители на сектор “Пътна полиция”. До приключване на работата в участъците на катастрофите движението на моторни превозни средства е временно затруднено.

Пътните произшествия с материални щети в Пловдивска област за изминалото денонощие са 40. Регистрирани са 3 катастрофи с трима ранени.

Порядъчно почерпен шофьор заловиха тази сутрин пътни полицаи в Пловдив. В първите часове на днешния ден на бул. “Княгиня Мария Луиза” те установили, че 31-годишен мъж от село Старосел е седнал зад волана на лек автомобил “Фолксваген” с концентрация на алкохол в кръвта 2,55 промила. Нарушителят е отведен за 24 часа в Четвърто РУ, където е образувано бързо производство.

Междувременно в РУ – Асеновград е започнато незабавно производство срещу 32-годишен от село Ахматово, който към 02:10 часа бил засечен да управлява лек автомобил “Опел” с 1,40 промила.

Ден по-рано, около 14:10 часа, служители от РУ – Хисаря реагирали на сигнал за преобърнал се лек автомобил “Фолксваген” на пътя между селата Горна махала и Долна махала. На място бил заварен водачът, на 44 години от село Горни Домлян, без да е сериозно пострадал. Той бил тестван с дрегер за алкохол и апаратът отчел 2,20 промила в издишания въздух.