Наричат тиквата вкусното и здравословно богатство на есента. Освен че е символ на Хелоуин, тя е и много богата на витамини и минерали, което я прави чудесен избор за закуска. Най-популярните начини за приготвяне на тиква у нас са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.
Искате по-горещ секс? Забравете парфюма и виаграта, заложете на тиквата
Ето четири предложения как да закусвате с тиква:
Мъфини от тиква
Все по-често те заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
Френски тост с тиква
Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
Овесени ядки с тиква
Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.
Крем карамел с тиква
Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем карамел с парченца тиква.
Знаете ли, че американският щат Илинойс е обявен за "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.
Още вкусни и здравословни новини:
Яжте тиква за здраве и красота