Четири вкусни причини да ядем тиква за закуска
Четири вкусни причини да ядем тиква за закуска / ThinkStock/Getty Images

Наричат тиквата вкусното и здравословно богатство на есента. Освен че е символ на Хелоуин, тя е и много богата на витамини и минерали, което я прави чудесен избор за закуска. Най-популярните начини за приготвяне на тиква у нас са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda.

Искате по-горещ секс? Забравете парфюма и виаграта, заложете на тиквата

Ето четири предложения как да закусвате с тиква:

Мъфини от тиква

Все по-често те заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

Френски тост с тиква

Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

Овесени ядки с тиква

Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

Крем карамел с тиква

Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем карамел с парченца тиква.

Знаете ли, че американският щат Илинойс е обявен за "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.

Още вкусни и здравословни новини:

Яжте тиква за здраве и красота

Най-вкусните и здравословни есенни плодове и зеленчуци

Любопитни факти за тиквата