Превръща ли се защитата на българското кино в държавна политика?
Превръща ли се защитата на българското кино в държавна политика? / Добро утро, капитане, Смешен Филм Фест

С филма „Какво направихме, за Бога?" бе открит Смешен Филм Фест в Габрово снощи. Фестивалът предлага интересни заглавия на филми, които будят интерес със своята нестандартност.

Българското и европейско кино доминират, а публиката свикнала от години с американските филми ще остане изненадана, приятно при това, от факта, че филмите могат да възпитават публики. Организаторите на фестивала използват именно този подход и имат амбицията да провокират зрителите да открият своя филм на този фестивал. Именно в това се състои неговата нестандартност.

Добро утро, капитане – България (Конкурс)

Превръща ли се защитата на българското кино в държавна политика? На Калина Вагенщайн, която е правила филмовата селекция на фестивала, й е трудно да отговори, както сама признава, но като човек на киното има свое становище!

Квоти или развиване на публики? Един въпрос, по който си струва да се поразсъждава. Пред Дарик радио го прави и кмета на Габрово Таня Христова. Повод за коментара й е факта, че Общината стои финансово зад Смешен филм фест.

Коментарите на Калина Вагенщайн и на Таня Христова може да чуете днес в програмата на Дарик радио, която се излъчва за Габрово, Велико Търново и Русе между 10:00 и 12:00 часа.