Акушерката Емилия Ковачева вероятно обмисля да съди болница "Софиямед" заради условията на труд, при които е била принудена да работи. Това заяви защитникът ѝ по време на поредното заседание на делото срещу нея, посочва NOVA.

Емилия Ковачева традиционно запази мълчание. Откакто е започнало разследването срещу нея, тя отказва да дава обяснения.

Д-р Рада Масларска, шеф на "Неонатология" в болница "Токуда", заяви: „Моята задача и на моите колеги е да лекуваме децата, не да даваме присъди".

Защитата на акушерката, пребила бебе: Делото е тенденциозно

Д-р Масларска и колегите ѝ спасяват живота на новородената Никол.

„Родителите са много стриктни и спазват нашите указания, в момента тя е само на наблюдение и се радва на своето детство. Ще бъде под наблюдение за цял живот", добави Масларска.

Тя разказа, че Никол е приета в „Токуда" с тежък мозъчен оток и кръвоизлив, дишала е затруднено, а лекарите категорично са установили, че уврежданията ѝ не са причинени от заболяване.

Емилия Ковачева не чувства вина за боя на бебе, родителите на Никол искат 400 000 лв.

Преумора и нечовешките условия на труд в "Софиямед" са довели до случилото се според адвоката на акушерката. На въпрос обмисля ли Емилия Ковачева да съди "Софиямед" заради лошите условия на труд, адвокатът ѝ Владислав Янев каза: „Този въпрос ще го обмислим, след като приключи делото, на този момент не сме го обсъждали, но безспорно делото има доказателства за незаконни условия на труд".

Източник: Nova.bg