ОС- Кюстендил ще избира нови съдебни заседатели
ОС- Кюстендил ще избира нови съдебни заседатели / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Общински съвет- Кюстендил ще гласува за откриване на процедура за избор на съдебни заседатели за района на Районен съд- Кюстендил. Председателят Михаела Крумова очаква голям интерес към подбора, като квотата е за 25- ма заседатели, от които 10% трябва да са с педагогическо образование или опит в социалната сфера.
Планира се създаването на временна комисия към Общинския съвет, която да прегледа документите на кандидатите и да организира публичното им изслушване. Окончателният подбор ще бъде ясен през януари догодина.
Кандидатите, родени преди 16 юли 1973 година ще бъдат проверени и за досиета. Промени в Закона за съдебната власт предвиждат възнаграждение от 20 лв. за явяване в заседание, независимо дали то ще бъде проведено или отложено.
Заседанието на ОС- Кюстендил е насрочено за 27 октомври, в конферентната зала на парк хотел "Кюстендил". Дневният ред включва към момента 21 докладни. Сред тях и за вътрешни, компенсирани промени в Бюджета за 2016 година, Годишния план за ползване на дървесина от общински гори през 2017 година и актуализиране на годишната програма за разпореждане с общински имоти, заради инвестиционен проект свързан със зоологическата градина.