НВУ подписа меморандум за сътрудничество с Комисията за защита от дискриминация
НВУ подписа меморандум за сътрудничество с Комисията за защита от дискриминация / netinfo

Началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов и председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева подписаха Меморандум за двустранно сътрудничество и партньорство. Те поставиха подписите си в качеството си на ръководители на двете институции. Идеята за двустранно сътрудничество възниква преди три месеца по инициатива на ген. Богаданов, който е убеден в бъдещите резултати от партньорството.

 

„Установихме, че имаме общи интереси в няколко области, а именно съвместна научноизследователска работа, съвместно участие в обществени форуми и дискусии, публикационна дейност, обмен на информация и добри практики. Надявам се, че това е една добра основа за бъдещето ни сътрудничество. Меморандумът е рамков, достатъчно широки са мероприятията, които сме включили като дейности”, сподели бригаден генерал Богданов.

Доц. Ана Джумалиева благодари за активността на ген. Богданов и подчерта, че предложението за подписване на меморандума е негово. По думите й КЗД е единственият орган за равенство в България и през последните няколко години са подписани подобни меморандуми с други висши учебни заведения.

 

„За нас е чест, защото до момента не сме подписвали в Военен университет. Спецификата и проблематиката, с която се занимават служителите и преподавателите в този университет предполага и активното наше участие. Сега искам да заявя и да потвърдя, че чакаме първите стажанти от НВУ да посетят нашата институция. Защото аз смятам, че именно при участие в научноизследователски проекти и участие на студентите в работата и дейността на Комисията, ще видим къде са нашите допирни точки като институции. Мисля, че това е бъдещето на всички университети в България, а именно сътрудничеството им с институциите”, сподели за RegNews.net доц. Джумалиева. Тя припомни, че във Велико Търново също има офис на КЗД и призова всички, които се чувстват дискриминирани, да потърсят помощ при регионалния представител Диана Николаева.