Талевци почетоха паметта на своя патрон
Талевци почетоха паметта на своя патрон / netinfo

50 години от кончината на писателя Димитър Талев се навършват днес.Класните ръководители във всички класове в СУ „Димитър Талев” отбелязаха годишнината от смъртта на патрона на училището, като представиха през учениците презентация за житейския път и творчеството на писателя.

Талевци чуха автентичен запис на гласа на автора и гледаха сцени от адаптации на неговите произведения. Учениците си припомниха незабравимите образи и истории на патрона си и дискутираха върху основните теми в творчеството му – добротата, прошката, състраданието, чувството за национално самосъзнание и преклонение пред многовековната българска история.

Училищната телевизия представи и записи от драматизации по творби на Талев, в които самите ученици изпълняват ролите на неговите емблематични герои- Султана, Ния, Лазар, Климент.

На 28 октомври осмокласници от СУ „Димитър Талев” ще участват в конкурс по повод на Деня на народните будители и ще представят патрона си като въплъщение на съвременния български будител и просветител.