Д-р Пламен Върбанов е лекарят на годината на Ловеч
Д-р Пламен Върбанов е лекарят на годината на Ловеч / dariknews.archive

Ендокринологът д-р Пламен Върбанов е лекарят на годината на Ловеч. Наградата - барелеф „Св. Иван Рилски", му бе връчена на тържествена церемония от зам.-кмета Венцислав Христов. „Лекар означава не само да си професионалист, да носиш отговорности в критични ситуации, но и преди всичко да си човек. Човек, който буди доверие, грижи се за живота и съхранява надеждата", каза Христов по време на церемонията.

Д-р Върбанов е завършил Висшия медицински институт в Плевен. Има две специалности - „Вътрешни болести" и „Гастроентерология и диетика", както и редица следдипломни квалификации. От 2001 г. е началник на Гастроентерологичното и на Второ вътрешно отделение в ловешката болница. Бил е два мандата общински съветник, а в периода 1998-2008 г. - председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз.
С грамота за принос в областта на здравеопазването в община Ловеч бяха удостоени стоматологът д-р Камелия Николаева, д-р Николай Александров и д-р Пресиян Василев.

Д-р Николаева е завършила стоматология в Медицинския университет - София, през 1994 г. От 1995 г. до 2000 г. работи в детското отделение на стоматологичната поликлиника в Ловеч. През 1999 г. открива свой кабинет, в който работи и днес. Участвала е в множество конгреси и симпозиуми в страната и чужбина.

Д-р Александров е завършил Медицинския университет - Плевен, през 1980 г. От 1982 г. работи в отделението по ортопедия и травматология на ловешката болница.

Д-р Пресиян Василев е лекар специализант по гастроентерология и ординатор във Второ вътрешно отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч. Работил е още в отделението по хирургия и в спешното отделение. Участвал е в национални и международни конгреси и симпозиуми.