В дейли епизода на VIP Brother тази вечер Съквартирантите получиха нова седмична мисия. Те се сблъскаха с различни изпитания, които имат за цел да тестват тяхната сензитивност и издръжливост.

Ути, Надя и Деси се превърнаха в малки русалки, които изпълняват пленителен танц и трябва да прекарат остатъка от деня в басейна. Роро, Емануела, Боби и Рени трябваше да познаят различни думи, като използват само езика си. Всички се справиха повече от блестящо със задачите си, единствено Рени не успя да познае думата, която само преди 24 часа сама употреби на номинациите - "саркасцизъм". По-късно певицата силно се разстрои, заради дадената ѝ дума. Тя обвини Big Brother, че се подиграва с нея, а усилията на останалите да я успокоят останаха без резултат.

Номинациите очи в очи сложиха началото на редица емоционални сблъсъци между Съквартирантите. Най-изненадваща обаче се оказа реакцията на Емануела, която недвусмислено показа, че е дълбоко огорчена заради факта, че Христо е посочил именно нея. Певицата многократно сподели разочарованието си пред останалите и дори беше обвинена от ревнивия Борислав, че харесва актьора и заради това страда толкова от мнението му.

По-късно Емануела не се сдържа и директно попита Христо каква е причината да това негово решение, признавайки, че никога не ѝ е ставало толкова гадно от нечия номинация. Христо искрено се извини и отговори, че просто правилата на играта са такива.

Тази вечер видяхме и самоизолацията на Миглена след неуспешния за нея край на делото „Диариягейт". Дамата в червено предпочете да прекара времето в собствената си компания, не пожела да седне на общата маса и дори прекрати протяжните разговори с единствената си приятелка в Къщата - Емануела.