Само за месец 9 жертви на домашно насилие в Разградско
Само за месец 9 жертви на домашно насилие в Разградско / netinfo

Само за един месец – от 10 септември до 10 октомври - в Центъра на неправителствените организации са регистрирани 9 жертви на домашно насилие. Това съобщиха на брифинг на тема „Домашното насилие в малките населени места“ Диляна Георгиева и Георги Милков от Центъра на НПО. Организацията работи по проблема от 2008 г. насам чрез различни проекти. След решения на съдилищата по Закона за защита от домашното насилие и насилниците и жертвите се насочват за консултации към Консултативния център по проблемите на домашното насилие към Центъра на НПО.

От 10 декември 2015 г. до 15 октомври 2016 г. в центъра са вписани 57 жертви на домашно насилие, от тях 2 са деца, регистрираните извършители на домашно насилие са 16. Успешно разрешените случаи на домашно насилие са 85%. За 10 месеца са проведени 132 консултации с психолог, 120 консултации със социален консултант, 71 консултации с юрист и са заведени 19 съдебни дела. Работи и мобилен екип във всичките 7 общини на област Разград.

Сред извършителите има и една жена – съобщиха от Центъра на НПО, двама пък са се явили доброволно, останалите 13 са насочени от съдилищата.

Само за месец 9 жертви на домашно насилие в Разградско
netinfo

Само за месец 9 жертви на домашно насилие в Разградско
netinfo