Създават доброволни отряди в общините
Създават доброволни отряди в общините / Областна администрация-Хасково

Работна среща за популяризиране създаването на доброволни формирования в общините се проведе днес в Областна администрация-Хасково. Към момента доброволни формирования има в 4 общини- Любимец, Маджарово, Тополовград и Свиленград. При кризи и бедствия тези структури са изключително полезни, а както показа практиката това лято, по време на големите пожари, доброволните групи са и много ефективни, коментира заместник-областният управител Валентин Ангелов.

Създават доброволни отряди в общините
netinfo

Според последните законови изменения доброволни формирования трябва задължително да има във всички общини с население до 25 хиляди жители, съобщиха експертите от РД ПБЗН. Те разясниха пред представителите на общините правата и задълженията на участниците във формированията, привилегиите, които имат право да ползват, заплащането, обезпечаването на тези отряди с техника и лични предпазни средства  и др.

 

До 1 януари 2018 година доброволните формирования трябва да бъдат създадени. За общините от ранга на Хасково и Димитровград съществуването на подобен род структури е препоръчително.