Единодушно избраха нов председател на Общински съвет - Родопи
Единодушно избраха нов председател на Общински съвет - Родопи / netinfo

Общинският съвет в „Родопи” избра нов председател. Запрян Янков от ГЕРБ оглави местния парламент. Това се случи с 25 гласа "за" от 27 присъстващи. Пет месеца работата на съветниците беше блокирана заради липсата на председател.

„Благодаря за подкрепата. Обещавам да работя в интерес на жителите на Община „Родопи”. Отговорността, която поемам, е голяма. Аз съм отборен играч и ще играя заедно с отбора на Общинския съвет за развитието, просперитета и подобряване качеството на живот в Общината. Аз самия съм роден, израснал и живея в Белащица и познавам добре местните проблеми”, заяви след гласуването Запрян Янков.

Промени има и в състава на заместник-председателите на Общинския съвет. Поста си запазва Валентина Хаджиева. За заместник-председатели са избрани Ренгинар Мустафова и Ангел Рахов. По време на сесията бяха направени промени в СО „Спектър” ЕАД. От поста си е освободен изпълнителният директор Милко Бакалов и един от членовете – Чавдар Димитров. Съветниците промениха и структурата на общината. Това ще позволи да се назначи нов заместник-кмет. Мястото ще се заеме от бившия заместник-областен управител Владимир Маринов от АБВ. Той ще има ресор „Образование, култура, религия”.

Новото мнозинство в Общинския съвет се състои от 17 от общо 29 съветници от ГЕРБ, АБВ, Народен съюз и ДПС, след като подкрепата си оттеглиха двамата земеделци на Петя Ставрева. Различията за първи път се повиха, когато поискаха продажбата на част от парка в центъра на Крумово, с което всички останали партньори не се съгласяваха. Второто разминаване беше в неодобрението ни на управлението на СО "Спектър", която беше поверена на тях.

"По повод влизането на съветниците на АБВ в мнозинството ще припомня, че по време на миналия мандат също подкрепяха управлението на Община "Родопи", подчерта кметът Пламен Спасов.