Повторна химическа експертиза по делото срещу кмета на Гецово, делото продължава през ноември
Повторна химическа експертиза по делото срещу кмета на Гецово, делото продължава през ноември / netinfo

За пореден път отложиха делото срещу кмета на Гецово Пламен Пантилеев, който през август бе засечен да шофира пиян.

След 3 заседания в Районния съд при съдия Доротея Иванова поради излизане в болнични процесът започна отначало при друг магистрат – Светлана Чолакова. Днес в едно заседание тя разпита всички свидетели от предишните три заседания, както и едно от вещите лица. Разлика в показанията имаше единствено при единия пътен полицай, който след прочитане на показанията си, потвърди днешните си думи, обяснявайки, че се е объркал поради разлики в процедурите в предишни дирекции, където е работил. В Търговище и Шумен в шишенцата с взетата кръвна проба се слагал прах против съсирване, докато в Разград това не се правело. Пред съда отново разказаха каквото знаят по случая двамата катаджии, спрели за проверка малко след полунощ на 24 август  шофьорът на „Ситроен Берлинго“, за  когото дрегерът отчел, че кара с 1,57 промила алкохол в кръвта. Показания дадоха две от трите медицински лица, взели пробите в Спешно отделение, както и съседите на Пантилеев в блока в жк „Орел“, където живее, с които заедно гледали мача „Лудогорец“ – „Виктория“-Пилзен. Показанията си потвърди и д-р Диана Василева, която е изготвила съдебно-медицинската експертиза, според която алкохолът в кръвта на кмета е бил 2,07 промила.

Не се явиха в съда само д-р Николинка Кулева от Спешно отделение на разградската болница и химикът от Русе Светлана Атанасова. Лекарката бе изпратила писмо, че е  в болнични и на лечение в друго населено място, а експертът от Русе – информация, че е служебно ангажирана днес. И за двете съдия Чолакова разпореди да се явят на следващото заседание на 2 ноември с изрично предупреждение, че при повторно неявяване на свидетел се налага глоба до 500 лева, а на вещо лица – до 1000 лева.

Съдът уважи едно от исканията на адвоката на подсъдимия Емилия Събева. С оглед оспорването на резултата от химическата експертиза тя поиска повторен анализ, който отново ще се извърши от Атанасова за сметка на подсъдимия. Второто искане бе да се разпитат още двама полицейски служители – този, който е бил дежурен в дирекцията на 24 август и е приел шишенцето с кръвната проба и този, който е транспортирал шишенцето до Русе.