Три месеца затвор за предложен подкуп на полицаи
Три месеца затвор за предложен подкуп на полицаи / ThinkStock/Getty Images - архив

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Монтана подсъдимият Антон А. от с. Кобиляк получи наказание от три месеца „лишаване от свобода" за извършено от него престъпление по чл. 304, ал. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Около 5 ч. сутринта на 18.03.2016 г. дежурните полицаи от РУ МВР - гр. Вършец получили сигнал чрез Оперативния дежурен в управлението за движещ се с несъобразена скорост лек автомобил. След като не го открили на посоченото им място, те спрели до моста на река Ботуня като не след дълго забелязали отговарящ на описанието автомобил. Въпреки подаденият от служителите на реда сигнал да спре, водачът не се съобразил и продължил шофирането. По обходен маршрут полицаите стигнали до края на улицата, където видели спрял лек автомобил марка „Опел". Водачът не бил в автомобила, а от капака излизал дим. Малко по-късно бил установен и водачът на МПС, който бил във видимо нетрезво състояние.

За да не бъде проверяван по реда на Закона за движение по пътищата нередовният шофьор решил да предложи подкуп на полицаите. Той извадил банкнота от 50 лв. и се опитал да я подаде на единия полицай. След като не успял да го стори, подсъдимият отишъл до патрулния автомобил, почукал на прозореца и пуснал парите вътре с думите „това е, за да оправим работата".
Веднага била сформирана оперативна следствена група, извършен оглед на местопроизшествие и започнато досъдебно производство, което приключи на 14.10.2016 г. с ефективно наказание „лишаване от свобода".

Това е поредната присъда за подсъдимия Антон А., който осъждан девет пъти за извършени престъпления от общ характер.