Започнаха проявите за празника на Болярово
Започнаха проявите за празника на Болярово / община Болярово

Детско футболно дерби даде старт на мероприятията по повод празника на Болярово - Димитровден. Междуучилищното дерби беше между учениците от СУ „Д-р Петър Берон" - Болярово и ОУ „Стефан Караджа" - с. Стефан Караджово .Въпреки че дербито бе приятелско, не липсваше и надпревара и желание за надмощие.

Футболистите и от двата отбора играха с желание и спортен хъс. Резултатът за боляровци откри петокласникът Емил Михайлов. Следващите две попадения също бяха негови, така Емил се отличи с хеттрик и помогна на съотборниците си да поведат. Първото полувреме обаче завърши с равен резултат, защото след водещия резултат за боляровци, седмокласникът от караджовското училище Минко Иванов отбеляза два гола, а след него до равен резултат в първото полувреме доведе съученикът му от шести клас Иван Зафиров.След като на полувремето преподавателите по физическо възпитание и спорт направиха някои смени, с попадение на Желязко Иванов (5.клас - СУ-Болярово) в началото боляровци отново поведоха (4:3), а отново Емил Михайлов бе автор на следващият, пети за боляровци гол. Следващото попадение - последно за караджовци бе на Станимир Асенов (6. клас). За боляровци, отново с хеттрик увеличи резултата капитанът Димитър Шутов, още едно попадение имаше и отличилият се като играч на мача Емил Михайлов. Така крайният резултат бе 9:4 за боляровските домакини. След края на срещата, председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Мария Чанева (секретар на община Болярово) награди и двата отбора с футболни топки, връчи грамоти и им пожела много бъдещи успехи. .

Започнаха проявите за празника на Болярово
netinfo
Спортните мероприятия за учениците по повод празника на града продължават. На 20 октомври от 14 часа отново но градския стадион ще се проведе междуобщински футболен турнир с участието на отборите на Болярово, Елхово, Стралджа и Зимница.
На 22 октомври от 14 часа ФК „Ботев" - Болярово ще бъде домакин на ФК „Гагарин" - с. Крумово.

Учениците от СУ- Болярово взеха участие и в конкурсите за есе, разказ и фото снимка на тема „Болярово - моето сърце". Най-добрите ще бъдат експонирани в изложби, които всички жители и гости на града ще могат да разгледат.
На 21 октомври учениците ще вземат участие в есенен крос, а на 20 октомври от 10.30 ч. спортни игри ще имат най-малките - възпитаниците на ДГ „Здравец". Те ще представят и своя музикална програма на 24 октомври от 10.30 часа.

За всички деца ще има детско шоу на 26 октомври 2016 година от 13 часа. А началото на мероприятията тогава ще бъде поставено от тържествена сесия, след което от 10 часа ще има празнична служба в храм „Свети Димитър"- град Болярово. В 11 часа ще започне концертната програма с участие на местни състави, а от 18.30 часа ще има концертна програма с участието на ФА „Тракия" - Пловдив. Финалът ще е в 20 часа с празнична заля.