Турнир по футбол за ученици се проведе в Севлиево
Турнир по футбол за ученици се проведе в Севлиево / Община Севлиево

На обновеното игрище в „Боровата гора" и в спортна зала „Дан Колов" се проведе есенен турнир по футбол на малки врати по повод празниците на града. В турнира участваха общо 15 отбора в четири възрастови групи. В понеделник премериха сили младите футболисти от селата. В надпреварата се включиха отборите на ОУ „Васил Левски" - с. Шумата, ОУ „Емилиян Станев" - с. Ряховците, ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - с. Градница и ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - с. Душево.

В първите срещи жребият срещна отборите на Душево срещу Ряховците и Градница срещу Шумата. В първата среща при равностойна игра и обрат в резултата, от 2:1 за ОУ „Емилиян Станев" - с. Ряховците до крайното 3:2, за финала се класира отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - с. Душево. А а във втората среща отборът на ОУ „Васил Левски" - с. Шумата победи също с един гол разлика 2:1. В спора за третото място победител е отборът от Градница с категоричното 3:0.

Финалът беше доста напрегнат и всички очакваха отборът на Душево да победи, но напористите момчета от ОУ „Васил Левски" - с. Шумата грабнаха първото място с краен резултат 2:0. С приза за голмайстор се окичи Десислав Мирчев от ОУ „Васил Левски" - с. Шумата. За най-добър вратар беше определен Деян Христов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - с. Душево, а като най-полезен играч, журито определи Корай Салиев от ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - с. Градница.

На следващия ден играха отборите на СОУ „Васил Левски", I-во ОУ „Христо Ботев" и II-ро ОУ „Стефан Пешев" (5-7 клас). Игра се по системата всеки срещу всеки. Жребият определи първата среща да бъде между отборите на СОУ „Васил Левски" и I-во ОУ „Христо Ботев", където момчетата на Венцислав Младенов победиха с категоричното 6:0. В следващата среща отборът на I-во ОУ „Христо Ботев" отново загуби с още по-голям резултат - 1:9. И така се стигна до третия мач, който реши и спора за първото място. При изравнени сили и обрат в резултата, с гол в последните минути на срещата, отборът на II-ро ОУ „Стефан Пешев" изравни. С краен резултат 2:2 и по-добра голова разлика зае първото място.

За голмайстор беше определен Николай Недев от II-ро ОУ „Стефан Пешев", за най-добър вратар - Сонер Юсеин от СОУ „Васил Левски", а за най-полезен състезател на терена - Айхан Алиев от I-во ОУ „Христо Ботев.

В сряда мериха сили средношколците от възрастова група 8-10 клас. В турнира участваха всички училища от общината. Жребият определи първи да се срещнат отборите на ПГ "Марин Попов" и ПГТМ - с. Градница, като срещата с 5:0 и на финала се класираха футболистите на ПГ "Марин Попов". Във втората се срещнаха два равностойни отбора. След доста пропуски от страна на юношите от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров", отборът на СОУ „Васил Левски" се класира на финала с резултат 2:0. При малкия финал отборът на ПГТМ - с. Градница, с упорита игра дочака последния съдийски сигнал, при резултат 1:1. Дойде розетката на дузпите и с два пропуска на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" и ответно реализирани попадения, ПГТМ - с. Градница зае третото място с краен резултат 4:2.

Много добър мач направиха двата отбора в спора за първото място. Два пъти отборът на СОУ „Васил Левски" повеждаше в резултата и 5 минути преди края на редовното време водеше с 3:2. Но дойде мигът на Хакан Халми, който отбеляза три последователни гола и с краен резултат 5:3 грабна първото място за ПГ „Марин Попов". За най-полезен играч журито определи Петър Керемидчиев, за най-добър вратар - Станислав Савов, а призът за голмайстор заслужено грабна Хакан Налми.

Последния ден играха най-големите (11-12 клас). Учудващо и тук участваха всички училища от общината. В първите срещи нямаше изненади и отборът на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" победи ПГТМ - с. Градница с 3:1, а СОУ „Васил Левски" се наложи над футболистите от ПГ „Марин Попов". В малкия финал отборът на ПГТМ - с. Градница показа воля за победа и спечели третото място с краен резултат 2:1. В спор за първото място при най-големите, отборите на СОУ „Васил Левски" и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров" показаха динамична и приятна за зрителите игра.

Въпреки, че отборът на гимназията е изграден изцяло от футболисти на ФК „Севлиево", юношите на ПГМЕТ не се предаваха и достигнаха до равенство 3:3 в края на редовното време. При изпълнението на първите три дузпи никой не сгреши, последва изпълнение по една дузпа, като първите удари бяха също без грешка, но при последвалите изпълнения, футболист на ПГМЕТ пропусна и така отборът на СОУ „Васил Левски" завоюва първото място. За голмайстор призът грабна Цветомир Георгиев от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров", за най-добър вратар беше определен Николай Александров от СОУ „Васил Левски", а за най-полезен играч - Кенан Кадиров от ПГ „Марин Попов".

От 31-ви октомври до 4-ти ноември на терените на Детско-юношеската школа по футбол в парк „Черничките" ще се изиграят срещите по футбол от общинския етап на „Ученически игри 2016/2017 г."