България иска да домакинства на европейски първенства по футбол
България иска да домакинства на европейски първенства по футбол / LAP.bg, Илиян Телкеджиев

Българският футболен съюз обявява официално своята кандидатура за домакинство на европейското първенство за юноши до 19 години през 2019 и 2020 г., както и за организацията и провеждането на Европейско първенство за девойки в същата възрастова граница отново през 2019 и 2020 г., съобщи официалният сайт на футболната ни централа.

За същите две години БФС се кандидатира за домакин и на европейско първенство за девойки до 17 години. Градовете, които евентуално ще приемат провеждането на един или повече турнири са Бургас, Созопол и Варна, както и курортен комплекс "Албена".

Българският футболен съюз е получил подкрепата на местните общини и бъдещето партньорство вече е официално представено пред отговорните фактори в УЕФА.

Страните домакини на турнирите ще бъдат обявени на 9 декември т.г., след заседание на Изпълнителния комитет на европейската футболна централа. За домакинството на отделните първенства, България ще се състезава в конкуренцията на 25 страни.

Всички турнири, за чието домакинство БФС кандидатства, включват участието на осем отбора. Европейското първенство за юноши до 17 години, което България прие през 2015 г. в Стара Загора, Бургас, Сливен и Созопол е с формат от 16 отбора. За организацията на състезанието през 2015 г., Българският футболен съюз получи висока оценка от УЕФА.