Есенни пасажи в Несебър
Есенни пасажи в Несебър / netinfo

Традиционният фестивал на рибата в Несебър и тази година ще се проведе през последните дни на октомври. От 25 до 27 октомври, в Общински детски комплекс-Несебър ученици ще представят своите презентации на тема „31 октомври - Международен ден на Черно море".

В сряда, 26 октомври, от 17.30 часа Дружеството на несебърските художници представя изложба-базар под надслов „Цветовете на Несебър". На следващият ден от 17.00 часа в зала „Сочи" ще се състои изложба на Жанна Грин, наречена „Времето плува". Час по-късно на същото място, акад. Васил Гюзелев, почетен гражданин на Несебър от 2003 г., ще отбележи своята 80-та годишнина.

На 28 октомври, петък, е официалното откриване на фестивала „Есенни пасажи" на площад „Месамбрия" от 17 часа с концерт на Вокален ансамбъл „ФОРТИСИМО" към НУМСИ „проф. Панчо Владигеров" - Бургас. От 18 часа на същия ден в НЧ „Яна Лъскова - 1905" ще се състои церемония по награждаване на заслужили учители от цялата община по повод 1 ноември. Веднага след това започва и поздравителният концерт под името „За будителите на Несебър".

Пълната програма на фестивала можете да откриете в официалната интернет страница на община Несебър.