Барабан-талисман, тежащ половин тон, пристига в Пловдив с млади японски музиканти
Барабан-талисман, тежащ половин тон, пристига в Пловдив с млади японски музиканти / Sofia Photo Agency

Изключително атрактивните японски барабанисти YAMATO идват за първи път в Пловдив на 26-ти октомври. Това съобщи за Дарик организаторът на събитието Стефан Попов. По думите му шоуто им не е просто концерт, а един силно въздействащ спектакъл с много силно духовно и философоско послание – задължителен, както за всички практикуващи йога или източни бойни изкуства, така и за зрителите с отворени умове и души.

Досега перкусионистите от Страната на изгряващото слънце са идвали шест пъти у нас, но само в София. Пърформансът им е част от музикаления фестивал „Sounds of the Ages“, който тази година се разширява и извън Античния театър – YAMATO ще свирят в спортна зала „Колодрума“, а испанската група MACACO ще свирят на пл. „Централен“.

Една от огромните забележителности в представлението на японските музиканти е легендарният 500-килограмов ТАЙКО барабан. Той ще е в центъра на шоуто, което представя историята за ритъма на сърцето.

YAMATO идват с нов и много силен състав. След турнето по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като си прелива нова кръв. В нея влизат млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени да представят новата си програма.