12 души са загинали при катастрофи
12 души са загинали при катастрофи / Sofia photo agency- архив

От началото на 2016 г. във видинска област са станали 423 катастрофи,  при които са загинали12 души, а ранените са 62-ма. Тези данни обявиха днес представители на сектор „Пътна полиция” – Видин по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Срещата бе водена от заместник областния управител Албена Георгиева.  В пътни инциденти през третото тримесечие на годината са пострадали седем деца,  от които четири са на възраст от 15 до 17 години.

Областна дирекция на МВР-Видин е създала организация за засилване на полицейското присъствие в района на училищата и детските градини, особено в часовете педи началото и в края на учебния ден, стана ясно на срещата.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че всички общински администрации са положили грижи да осигурят безопасно придвижване до училищата. Освежени са пешеходни пътеки, ремонтирани са предпазните огради на учебните заведения, поставени са неравности за намаляване на скоростта. На пешеходни пътеки в гр. Видин са монтирани специални светещи знаци, предупреждаващи водачите на МПС да бъдат внимателни.

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата прие предложените от зам.-областния управител Албена Георгиева прояви, с които Видин ще се включи на 20 ноември в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.