Георги Първанов в Кнежа: Ивайло Калфин е от хората, които решават, а не създават проблеми
Георги Първанов в Кнежа: Ивайло Калфин е от хората, които решават, а не създават проблеми / pp-abv.bg

„Грешно е на предстоящите президентски избори да сядаме и да се броим по партии и накрая отново да изберем някой като Росен Плевнелиев". Това каза при гостуването си в Кнежа днес председателят на ПП АБВ президентът Георги Първанов. Заедно с областния лидер на АБВ Цветан Антов пред жителите на общината той представи кандидатурата за държавен глава на България на Ивайло Калфин, издигнат от АБВ. Георги Първанов заяви, че целта на президентския вот е да бъде избран възможно най-силният, най-убедителният и най-достоен кандидат за български президент - независимо от коя партия е той.

„Убеден съм, а и мнението на хората, с които имам възможност да разговарям е същото, че единственият, който става за президент е Ивайло Калфин", се обърна към жителите на Кнежа Георги Първанов, отбелязвайки, че той е блестящ дипломат и допълвайки, че от съвременната българска дипломация би поставил до него само Ирина Бокова. „Той беше най-добрият ни евродепутат и това не е оценка на АБВ, а на европейските издания, следящи работата на Европарламента", каза Първанов. Лидерът на АБВ изтъкна, че Калфин и в момента е в Европа, където работи по бюджетната рамка на Европейския съюз за близките десет години, което е изключителна оценка за неговите качества, като финансист и икономист. „Какво по-добро от това във времена на тежка икономическа криза начело на българската държава да застане човек, който е на „ти" с финансите и прави европейският бюджет", не скри Георги Първанов.

На срещата в Кнежа Първанов посочи също така, че Калфин е от хората, които решават проблеми, а не ги създават, както прави настоящият президент. Като примери той посочи заслугата на Ивайло Калфин по онова време за освобождаването на българските медици в Либия, фактът, че благодарение на него еврото бе изписано и на кирилица, както и постигането на тройния енергиен шлем - АЕЦ „Белене", газопроводът „Южен поток" и петролопроводът „Бургас - Александруполис". „Едва ли за тези 25 години има други проекти, които могат да гарантират на държавата ни подобни инвестиции, каквито този троен шлем", каза още Георги Първанов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!