Над 32 млн. лв инвестират в община Сливен
Над 32 млн. лв инвестират в община Сливен / Община Сливен

21 проекта на обща стойност над 32 млн лв. са подготвените и подадени проекти в община Сливен. В това число е и сумата от проекти, включени в Инвестиционната програма. Проектите са почти по всички оперативни програми, които се изпълняват в момента, съобщи зам. кмета Стоян Марков.

Към месец октомври 2016 г. тече оценяването на три проекта от Инвестиционната програма - за интегрирания градски транспорт, за подобряването на образователна инфраструктура с ремонт на четири детски градини и подобряване на градската среда, отнасящ се за река Асеновска и квартал "Република".

Подготвят се и последните два проекта по Инвестиционната програма - за предоставяне на социални услуги с два обекта - Център за временно настаняване на бездомни лица и Кризисен център за жертви на домашно насилие, и проектът за подобряване на културната инфраструктура на Сливен, отнасящ се за ремонт на зала „Сирак Скитник". Тези два проекта ще бъдат подадени през 2017 г.

С реализацията на Инвестиционната програма на общината ще бъде подобрено състоянието на девет общински обекта, като в тази цифра не влизат обектите, които са заложени в проекта за градски транспорт.

„Тук става въпрос за доставка на 27 нови автобуса, подобряване на състоянието и достъпността на 143 спирки, поставяне на 40 нови спиркови навеса, изграждане на 6 нови големи възлови и крайни спирки в град Сливен, 8 пункта за продажба на билети, изграждане на веломрежа с над 10 км. нови и обновени велоалеи, подновяване ремонтна база и изграждане на нова автомивка на общинското предприятие Пътнически превози и т.н.", допълни Стоян Марков.