Биокозметика и екопродукти разширяват изложбата „Цветна есен”
Биокозметика и екопродукти разширяват изложбата „Цветна есен” / МПП

Биокозметика и екологично чисти пчелни продукти допълват палитрата на специализираната изложба „Цветна есен”, която ще се проведе от днес до 23 октомври 2016 г. в Международен панаир Пловдив.

Посетителите ще намерят кремове, лосиони и маски за лице на натурална основа, които улесняват грижата за красотата. Преди сезона на грипа ще могат да се снабдят с мед, пчелен прашец и клей, подсилващи  имунната система, директно от производители.  Те са подготвили асортимент от различни видове мед, направен в незамърсени райони.

Тези продукти доразвиват зелената тенденция, която стана водеща в специализираната изложба за градинарство „Цветна есен”.  Торовете и препаратите за растителна защита вече са предимно на биологична основа, за да не вредят на почвата и на растенията.  Предлаганите  решения за оформяне на цветни кътове в дома, офиса и вилата акцентират на максималната близост с природата.  Изложителите предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти и дръвчета, овошки,  отглеждани по естествен начин.

И сега те ще покажат голямо разнообразие от разсади, семена, инструменти и оборудване за цветни и овощни градини. Ще има щандове с   ръчно изработени сувенири, съдове и украса, керамични саксии и кашпи, артпредмети за декорация.  Така се предоставя всичко необходимо за осъществяване на оригинални идеи за озеленяване на екстериора и интериора, а посетителите могат да получат консултации от експерти.

Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен 2016” се провежда паралелно с още три прояви, посветени на свободното време и хобито: Панаир на колекционерите „Булколекто” (21-23 октомври), международни киноложки изложби с финали за Световната купа (22-23 октомври), национална изложба на цветни канари (22-23 октомври). Освен тях посетителите могат да видят и Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2016” (19-23 октомври).

Палатите са отворени всеки ден от 9 до 18 часа, а в неделя – до 16 часа. Входът за всички изложения е два лева, за ученици, пенсионери и инвалиди – един лев.