По сигнали общината асфалтира алеи, почисти подлез, ремонтира ограда
По сигнали общината асфалтира алеи, почисти подлез, ремонтира ограда / Община Разград

На няколко сигнала на граждани реагира община Разград в последните дни  - съобщават от пресцентъра на местната управа.

Една от информациите била за влошеното състояние на алеите в детска градина „Васил Левски“. След сигнал от директорката алеите са асфалтирани и теренът превърнат в безопасно място, на което малчуганите от градината да играят.

Още няколко неотложни ремонти извършиха общинските звена – информират от пресслужбата.

ОП„Паркстрой“ е почистило превърнатия в сметище подлез до Бюрото по труда, като фирма „А.С.А.“ изхвърли събрания боклук. Сигналът за нерегламентирано сметище бе подаден  в интернет и няколко медии.

От служители на ОП „Ремонтстрой“ е заравнен и засипан с чакъл  черен път, който не е част от общинската пътна мрежа, но по молба на живеещи във вилите на Стражецки лозя /срещу Подстанция-Разград/ по време на приемна с граждани, кметът д-р Валентин Василев е поел ангажимент  да направи проходимостта по-добра, тъй като там живеят десетки жители.  Неравностите по черния път са възпрепятствали придвижването на автомобили и ограничаваха достъпа на специализирани такива при нужда, посочиха живеещи в района. Гражданите аргументираха молбата си и с това, че в някои от вилите семействата са с малки деца.

На този етап е възстановена и част от оградата на Градски парк, в южната му част, за която също постъпиха сигнали, че на места е срутена. Проблемните участъци са ремонтирани.

Участък от пътя към „Пчелина“, който е успореден на велоалеята, е почистен от растителност от служители на ОП „Паркстрой“. Предстои да се обработи с техника, за да може да стане достъпен за пчеларите път, който ще  ползват, без да се налага да преминават през мястото, което се ползва от колоездачите.

Служители на ОП „Паркстрой“ в момента фрезоват стари дънери, с цел засаждане на млади дръвчета на територията на общината – информират още от местната управа.

По сигнали общината асфалтира алеи почисти подлез ремонтира ограда
netinfo

По сигнали общината асфалтира алеи почисти подлез ремонтира ограда
netinfo

По сигнали общината асфалтира алеи почисти подлез ремонтира ограда
netinfo

По сигнали общината асфалтира алеи почисти подлез ремонтира ограда
netinfo