Подробности за тежката катастрофа, станала при с. Ребърково
Подробности за тежката катастрофа, станала при с. Ребърково / Дамян Петров

Подробности около станалата вчера по обяд тежка катастрофа по пътя между селата Ребърково и Люти дол съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. Лекият автомобил „Опел Астра“ е бил управляван от 63-годишния А. Д. от с. Дърманци. Другият участник в катастрофата е товарен автомобил „Волво“ с прикачено полуремарке, управляван от 39-годишния И. К. от гр. Велико Търново. Както вече съобщихме, при катастрофата на място загина водачът на „Опел“-а и тригодишно дете, което пътувало в колата.

Ранени са други две деца- на 5 и 7г., които също пътували в лекия автомобил.  Пробата за алкохол на водача И.К. е отрицателна. Образувано  е досъдебно производство.

Тежко остава състоянието на 7-годишното момиче и 6-годишното момче, които вчера пострадаха в катастрофа край Враца й бяха настанени в "Пирогов" с опасност за живота, съобщиха от болницата. Момичето бе транспортирано в безсъзнание и с политравма, което значи че при него са поразени повече от една области на тялото. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, открита фрактура на едното бедро и разкъсни рани в областите на главата и тялото.

Момченцето бе прието с черепно-мозъчна травма и с тежка открита фрактура в областта на главата.

Загиналият 63-годишен водач е Ангел Радков – Чико, от с. Дърманци. През 80-те години Чико няколко сезона е играл за "Скала" (Зверино), за което през 2013 г. в чест на 85-годишнината на клуба е бил награден със статуетка и грамота за приноса си към футбола в село Зверино. До преди 2 години мъжът се е  състезавал активно и за отбора на Околчица (Моравица).