Клиентите на Топлофикация и тази година с тънки сметки
Клиентите на Топлофикация и тази година с тънки сметки / netinfo

Топлофикация Русе продължава кампанията „Лоялен клиент“. Тази година обаче ще има изменения. Пределната цена, която клиентите, които редовно си плащат сметките, вече ще бъде 2, 50 лв. за квадратен метър, а не както досега лев и петдесет. Така максималната сметка, която биха платили живеещите в един 90-квадратен апартамент ще бъде около 200 лв. максимум. Ако потреблението е по-малко, ще платят колкото са изразходили, съобщи в интервю за Дарик изпълнителният директор на Топлофикация Русе инж. Севдалин Желев. Топлата вода ще се плаща както досега- първия кубик ще бъде 8 лв, два кубика ще струват 12, а три – 15 лв. След третия кубик вече всеки ще струва по 5 лева.

От днес Топлофикация Русе започва поетапното пускане на парното. Необходимо е клиентите на „Топлофикация Русе” ЕАД да приключат всички започнати към момента ремонтни дейности по вътрешните отоплителни инсталации, както и да предприемат действия по обезопасяване на отклоненията от аварирали/демонтирани отоплителни тела. Считано от днес персоналът на „Топлофикация Русе” ЕАД няма да извършва източване на вътрешните инсталации на клиентите си за извършване на текущи ремонтни дейности, свързани с отоплителни инсталации в сградите - етажна собственост.

В съответствие с Наредба №16-334 за топлоснабдяването е необходимо на общо събрание на етажната собственост да бъдат определени лица за изпълняване ДЕЙСТВИЯ ПРИ АВАРИЙНИ СИТУАЦИИ, СЪХРАНЯВАНЕ НА КЛЮЧ ОТ АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ И ДОПЪЛВАНЕ НА СГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ. Изборът на конкретните лица, с посочени координати за връзка, се удостоверява пред “Топлофикация Русе” ЕАД с протокол от общото събрание на етажната собственост.

При липса на избрано лице за действия при аварийни ситуации, “Топлофикация Русе” ЕАД не носи отговорност за причинени вреди върху собственост и имущество на абонатите в следствие аварии и/или течове от сградни инсталации.

При аварии по инсталациите за отопление и битова гореща вода, моля, звънете на денонощен телефон 082/841 905.