Почетен плакет за клуба по кану-каяк „Ванто-Видин“
Почетен плакет за клуба по кану-каяк „Ванто-Видин“ / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе среща с ръководството и състезателите от спортния клуб по кану-каяк „Ванто-Видин“. За високите спортни успехи, които видинските гребци постигат през годината, Огнян Ценков връчи на президента на клуба Юрий Йорданов почетен плакет на общината. „С тази среща ръководството на Община Видин иска да покаже своята признателност и уважение към вас, към вашите треньори и всички, дали приноса си за вашето добро представяне“ – заяви той. И отбеляза, че сред приоритетите на ръководния екип на общината е да развива спорта в две направления – като масов и за високо спортно майсторство. Усилията са насочени и към подобряване на условията за тренировки. За тази година СК „Ванто“ е получил в пълен размер гласуваната от Общинския съвет субсидия на стойност 30 000 лв. Постепенно ще се предприемат мерки за ремонт на Гребната база със собствен ресурс, като ще се търсят средства и по европейски проекти.

Почетен плакет за клуба по кану-каяк Ванто-Видин
netinfo

Президентът на клуба Юрий Йорданов, както и треньорът Стефан Илиев благодариха от името на всички за подкрепата от страна на Община Видин в лицето на кмета и заместник-кмета Венци Пасков и за съдействието да бъдат популяризирани успехите на състезателите. Беше подчертан факта, че общината поема разходите за електроенергия и вода и клубът не заплаща наем за ползването на базата.

По време на срещата бяха представени състезателите с най-добри постижения: Йоана Георгиева – спечелила 6 златни медала на Държавния индивидуален шампионат; Веселин Вълчев - носител на три медала – един златен и два сребърни от шампионата и участник в Европейското първенство; както и най-малкия член на клуба - 8-годишната Ивайла. На Държавния отборен шампионат през тази година клуб „Ванто-Видин“ се класира на второ място, а на Държавния индивидуален шампионат печели 31 медала.

Почетен плакет за клуба по кану-каяк Ванто-Видин
netinfo

Огнян Ценков поздрави и родителите на състезателите, които също присъстваха на срещата, като подчерта, че те са много важна част в мотивацията на децата да се занимават със спорт. Той пожела все повече желаещи да се включват в клуб „Ванто-Видин“ и заяви, че постигнатите успехи трябва да бъдат уважавани и почитани.

 

В края на срещата всички участници си направиха обща снимка за спомен.