Награждават с по 600 лева състезателка и треньор по стрелба с лък
Награждават с по 600 лева състезателка и треньор по стрелба с лък / netinfo

Състезателка по стрелба с лък и треньорът й ще получат парична награда от община Разград по 600 лева за постигнати високи резултати през годината.

Решението взеха съветниците от комисията по спорт към Общински съвет-Разград, а средствата са предвидени по Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните организации в община Разград. Тазгодишната субсидия според този нормативен документ е в размер на 6500 лв., от тях досега са предоставени 1000 лева на колоездача Мирослав Минчев и 500 лева на Николай Станчев. Вторият транш ще е за Марина Найденова и Красимир Дяков.

Найденова е предложена от треньора си в писмо до общинската управа. Дяков аргументира предложението си с успехите на 21-годишната състезателка. На Държавното лично-отборно първенство тя става единствената българска състезателка по стрелба с лък, спечелила 3 златни медала – индивидуално, отборно и на смесени двойки. По-късно през годината има и бронзов медал от държавното първенство в зала, печели златна стрела на международния турнир за купа „Разград“. На Европейско Гран При в София е с най-добро класиране от българските национали – 33-та, същата позиция заема и на Световната купа в Анталия.

Предложението и треньорът на Найденова да получи премия е на кмета д-р Валентин Василев, чието становище бе представено на заседанието на комисията.