Обвиненият в убийството на родителите си полицай остава в ареста
Обвиненият в убийството на родителите си полицай остава в ареста / DarikNews.bg, Кирил Кирилов

Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането на защитата на обвиняемия Венцеслав Караджов за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража" в по-лека такава.

Съдът счете, че към настоящия момент е налице обосновано предположение, че обвиненият в убийство на собствените си родители, е извършил престъплението, за което е обвинен. Магистратите са се аргументирали с наличните по делото доказателства. Според тях от образуването на досъдебното производство до настоящия момент не е изтекъл срок, който да може да се възприеме като неразумен.

Освен това съдът счете, че е налице опасност обвиняемият да се укрие заради тежестта на обвинението и заради данните относно особеностите на характера му. Съдът прецени, че единствената адекватна мярка е „Задържане под стража".

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Срещу бившия служител на сектор „Икономическа полиция" беше повдигнато обвинение, че на 15 май тази година в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си. Също така, в началото на май, в землището на село Дедово, е предоставял огнестрелно оръжие на сина си.

Двамата пенсионери Цветан и Божурка Караджови бяха намерени убити до ж.п. линията в кв. "Смирненски". Жертвите неколкократно са подавали сигнали в полицията, че са били малтретирани. Това каза пред Дарик позната на убитите пенсионери, пожелала да запази анонимност. По думите й синът им често им налитал на бой.

За подобно престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.