Спартански: Няма да позволя мишкуване от общински съветници и партийни функционери
Спартански: Няма да позволя мишкуване от общински съветници и партийни функционери / dariknews.archive

На редовната си работна оперативка, кметът на Плевен Георг Спартански предупреди шефовете на отдели в общината, че няма да допусне "ходатайство" за един или друг по никакъв начин.

За да е по-ясен, кметът каза, че няма да допусне мишкуване от страна на партийни функционери или общински съветници в полза на свои хора относно свободни позиции, проекти и т. н.

„Продължават опитите на общински съветници и партийни функционери, при директори на дирекции и началници на отдели, да кадруват през главата ми. Да си пробутват свои хора по разни конкурси и свободни позиции, във връзка с различни проекти. Мишкуване от страна на общински съветници и партийни функционери няма да позволявам. Не знам какви практики са заварили до сега и на какво са се научили в по-предишни етапи, но докато аз съм тук такива мишкувания няма да позволявам".

Кметът каза пред екипа си, че в подобни случаи е най-добре да му се обадят, за да се уточни случая.

„Няма да търсим работа за определени хора. Ще търсим хора, които могат да свършат определена работа. Партийни негодници и некадърници няма да назначаваме само за това, че са такива. Няма лошо в това да си партиен член - това си е твоя работа, но тук искам да се назначават хора, които ще вършат работа", каза кметът и припомни на служителите в Община Плевен, че след 17:00 часа всеки е свободен да участва в предизборни прояви.

„Абсолютно всеки от вас, без всякакъв страх може да участва в партийни прояви - това е въпрос на личен избор. Никой от вас няма да бъде преследван или санкциониран за това, че е участвал в предизборна среща или митинг. Въпросът е, да не е в работно време", уточни Георг Спартански.