Кънев с обръщение по мъжки към Борисов нажежи страстите в коалицията
Кънев с обръщение по мъжки към Борисов нажежи страстите в коалицията / БГНЕС, архив
Кънев с обръщение "по мъжки" към Борисов нажежи страстите в коалицията
90566
Кънев с обръщение "по мъжки" към Борисов нажежи страстите в коалицията
Кънев с обръщение "по мъжки" към Борисов нажежи страстите в коалицията
  • Кънев с обръщение "по мъжки" към Борисов нажежи страстите в коалицията
  • Кънев с обръщение "по мъжки" към Борисов нажежи страстите в коалицията

Непринудено обръщение "по мъжки" в телевизионен ефир на лидера на ДСБ Радан Кънев към премиера Бойко Борисов предизвика ново покачване на напрежението в управляващата коалиция. След нецензурната си реплика в Нова телевизия Кънев поднесе извинения към зрителите чрез личния си профил във Facebook, но допълни, че не съжалява за думите си, тъй като на „мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна".

Какво се разбраха Борисов, РБ и Патриотите на кризисната среща?

Разговорът между водещия Виктор Николаев и госта Радан Кънев прикова вниманието, щом засегна темата с кризата в отношенията между властта (в лицето на Бойко Борисов) и Реформаторския блок. Миналия петък Борисов отново заплаши да извади партньорите си от управлението и дори свика извънредно оперативно заседание на кабинета, по време на което остри критики са отнесли именно министрите от блока. В тази връзка лидерът на ДСБ изрази съжаление към колегите си с думите:

"Аз ги съжалявам за ролята, в която се поставиха сами. Вика ги като шеф и ги мъмри един по един. А той не им е шеф. Само че те нямат зад гърба си техния лидер, който да им каже: "Абе, бай х**, с кого се държиш така, това да не ти е махалата, да не са 90-те години?".

Няколко часа по-късно в профила си във Facebook Кънев се извини на зрителите, „но само на тях" и написа още:

„Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си."

Кънев дори посочи, че използваният израз е своеобразна препратка към творчеството на Ицо Хазарта и Ъпсурт.

Кънев завършва обръщението си към аудиторията във Facebook с думите „Съжалявам за израза, не и за смисъла". А междувременно търсачката на Google беше залята от въпроси за значението на цветущо обръщение, което освен жаргонен израз на български, е и източното наименованието на важна точка в акупунктурата, намираща се на темето, както и името на популярна китайска манекенка...