Нови четири обвинения срещу бившия началник на МВР Асеновград
Нови четири обвинения срещу бившия началник на МВР Асеновград / netinfo

Нови четири обвинения ще бъдат предявени на бившия шеф на МВР Асеновград Димчо Темелков, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. Те са за извършени длъжностни престъпления в качеството му на началник на полицейското управление в града. Спрямо него през септември 2015-та година бяха повдигнати други две обвинения.

След проведени множество процесуално-следствени действия – разпити на над 150 свидетели, различни по вид експертизи, огледи и друго, днес Темелков е бил редовно призован за предявяване на новите обвинения. Това обаче не се случва, заради внезапното заболяване на екс началника на полицията в Асеновград.

Три от новите обвиненията срещу него са за имотна облага и неизпълняване на служебни задължения. Димчо Темелков не е извършил проверка и не е докладвал материалите в Районна прокуратура-Асеновград, по общо 18 подадени жалби и заявления от пострадали граждани за извършени различни по вид престъпления – измами, престъпления против личността, закани с убийство, изнудване, блудства, грабежи, кражби, хулиганства, телесни повреди,притежаване на огнестрелно оръжие без разрешително, противозаконно лишаване от свобода и др.

На Темелков днес е следвало да бъде предявено и четвърто обвинение, касаещо документно престъпление за съставяне на официални отчетни документи пред областното управление на полицията в Пловдив ОД на МВР-Пловдив с неверни данни, в които броят на постъпилите жалби от пострадали граждани са с 15 по-малко.