Тръгва обществена поръчка за автобусните линии в Девня
Тръгва обществена поръчка за автобусните линии в Девня / Община Девня

По предложение на кмета Свилен Шитов Община Девня стартира процедура по възлагане на обществена поръчка за изпълнение на превозите по автобусните линии от общинската и областната транспортна схема. Договорът с настоящата фирма „Волан“ ЕООД, който бе сключен при форсмажорни обстоятелства, изтича през пролетта на идната година.

Масово девненци и гостите на града недоволстват от качеството на услугата, която предлага временният превозвач. Автобусите системно закъсняват, графикът на градската линия не е съобразен с разписанието на влаковете, което създава сериозни затруднения на студентите от Девня.  Освен това шофьори на фирмата си позволяват да зареждат автобусите с включен двигател, докато изпълняват редовни маршрути по линията Девня-Варна и обратно. През изминалото лято имаше и документиран случай, при който автобус се движи без задно панорамно стъкло, докато изпълнява междуградски курс.  Терморегулацията в превозните средства е под всякаква критика и в тях е или много горещо, или много студено – в зависимост от сезона, жалват се девненци.

„Няма да допусна това да се случва повече! В договора на бъдещия превозвач, който спечели обществената поръчка, ще има специална клауза, по силата на която ще му бъдат налагани глоби при закъснения. Що се касае до проблема с графика на общинската автобусна линия, в момента събираме информация за разписанието на влаковете на гара „Повеляново“, с което ще бъде синхронизиран графикът на автобусите, обслужващи линия №1“, заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов.