Пускат топлото в Пловдив от днес
Пускат топлото в Пловдив от днес / Thinkstock/Getty Images

От днес EВН-Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти, съобщиха от дружеството. Причината е в понижаването на температурите и тенденцията към застудяване. Компанията вече започна подаването на енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в реда, съобразен с нормативната уредба: детски заведения, болнични заведения, училища и други учебни заведения, обществени и стопански сгради, жилищни сгради.

От EВН-Топлофикация напомнят на своите клиенти, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на телата и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Ако през следващите дни температурите се повишат, абонатните станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици, уточняват от дружеството.