Ремонтът на „Крайезерна” започва до месец
Ремонтът на „Крайезерна” започва до месец / Пресцентър

Ремонтът на улица "Крайезерна" трябва да започне до месец. Проектът предвижда цялостна рехабилитация и разширяване на пътното платно. Ще бъдат изградени две допълнителни ленти за движение, за да станат общо четири. Предтои направа на нова дъждовна канализация, подновяване на съществуващия водопровод за битови и промишлени нужди и поставянето на стълбове с енергоспестяващи LED лампи.

Инженерните дейности предвиждат преместване на цялата комуникационна мрежа и съществуващия газопровод. Успоредно на пътя ще има велоалея и локално платно. Връзката на локалното с главния път ще се осъществява чрез две кръгови кръстовища. Излизането от него ще е възможно само с десен завой, а влизането - само от лявото платно на главното направление.

"Крайезерна" ще свързва новоизградения пътен възел "Запад" и булевард "Тодор Александров". По този начин ще се осигури алтернативен маршрут за транзитно преминаващите през града автомобили. След ремонта, улицата ще поеме транзитния трафик към Южното Черноморие и ще осигурява лесен достъп до редица търговски и производствени обекти в Северната промишлена зона и Индустриалния логистичен парк.

Кметът Димитър Николов смята, че тези лесни транспортни връзки ще доведат до още инвестиции в икономикета на Бургас.