Поетеса от Стара Загора спечели първа награда в конкурса „Добромир Тонев”
Поетеса от Стара Загора спечели първа награда в конкурса „Добромир Тонев” / снимка: Община Пловдив

На специална церемония, провела се в деня на рождението на Добромир Тонев в книжарница „Хермес Централ“ в Пловдив, бяха връчени наградите и грамотите на победителите в Шестия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“,  в който участват автори от цялата страна на възраст до 45-години. Конкурсът, който е анонимен, се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите - Пловдив, Поетическа академия „Добромир Тонев“, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, Тони Симидчиева и пловдивска туристическа агенция.

Поетесата Дора Господинова от Стара Загора спечели голямата награда в шестото издание на конкурса. Журито в състав: Здравко Дечев – председател, и членове – поетесите Станислава Станоева и Елена Диварова, присъдиха втора награда на Георги Гаврилов от София, а третата отиде при поетът Тони Теллалов от Шумен.

На тържеството беше представен юбилейния сборник „Вода за вятърните мелници”, който съдържа отличените стихове в първите пет издания на конкурса. Той е подарък от собственика на издателство „Хермес” Стойо Вартоломеев и знак на почит към паметта на Добри Тонев, който на 15 октомври щеше да навърши 61 години.