5 случая на задържани за дрога само за три дни
5 случая на задържани за дрога само за три дни / DarikNews.bg, архив

За пет случая на задържани за наркотици в дните 14, 15 и 16 октомври съобщават от полицията.

На 14 октомври, около 19:15 часа по ул. „Спартак” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявените добричлии И.А. (34 г.), Д.П. (18 г.) и Р.Г. (17 г.). Намерена е  ръчно свита цигара, която при теста е реагирала на канабис с тегло 1 грам. По случая е образувано досъдебно производство.

Три часа по-късно, на ул. „Отец Паисий” в Добрич е проверен лек автомобил „Ровър” с добричка регистрация. 21-годишният шофьор и неговият спътник на 19 години са от Карапелит. Намерена е суха тревна маса с тегло 1,4 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на амефетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

1,9 грама амфетамин е открит в лек автомобил БМВ с добричка регистрация. Колата е проверена на 14 октомври, на ул.”Агликина поляна” в Добрич. Шофьорът е С.Д., на 24 години от Добрич.

На 15 октомври, около 21:40 часа по ул. „Орфей” в Добрич е извършена проверка на криминално проявения И.М. (31 г.) от град Добрич. Намерен е 0,5 грама канабис.

На 16 октомври, около 17:45 часа по ул. „Каменица” в Добрич е проверен друг добричлия -  Ф.Д. (23 г.). Открит е метамфетамин – 1,1 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.