9 лектори от НАП В.Търново ще посещават училища в старата столица
9 лектори от НАП В.Търново ще посещават училища в старата столица / netinfo

През учебната 2015/16 г. седем лектори от НАП В.Търново влизаха в час при учениците от 9 великотърновски училища. По време на новото издание на кампанията през учебната 2016/17 г., с цел обхващане на  по-голяма част от учащите, лекторите от  ще бъдат с двама повече. В цялата страна общо 100 служители на НАП проведоха над 3000 учебни часа в средните общообразователни училища на тема „данъци”. Данъчните лектори се срещнаха с 50 000 ученици, за да им разяснят данъците и осигуровките. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН под името „Влез в час с данъците”, стартирал още през 2013 г.

В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията за справяне със „сивата икономика”. Ролята на „министър на финансите“ се оказва предизвикателство за учениците и те с голям интерес влизат в нея, за да разпределят успешно бюджета на държавата по сфери.

Феновете на кампанията във Фейсбук вече надхвърлят 16 000 (www.facebook/vlezvchas  Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg , които са основен акцент на кампанията през новата учебна година. Всеки ученик, включил се в играта, може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

 

Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Той е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.