Домашен арест за производство на наркотици
Домашен арест за производство на наркотици / DarikNews.bg, архив

Хванаха млади мъже с наркотици Нова Загора и Котел. Криминалисти са разкрили производство на наркотични вещества в новозагорското село Стоил войвода.

Акцията е осъществена на 13 октомври. Извършени са процесуално-следствени действия в имот, обитаван от 34-годишен мъж от Нова Загора. От помещение в къщата са иззети около 15 грама пико и 1 кг. канабис. Иззети са незаконна пушка, газов пистолет и боеприпаси. В имота са намерени и иззети предмети, химически вещества и инструменти, необходими за производството на синтетичен наркотик. По случая е образувано досъдебно производство. На арестувания е наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

24-годишен мъж, по прякор Орела е задържан за притежание на наркотични вещества. Около 17,30 часа на 13 октомври в хода на специализирана операция по линия "Наркотици" в него е намерено и иззето наркотично вещество- пико. Той е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ-Котел са задържали 20-годишен младеж за притежание на наркотични вещества. При проверка на 16 октомври, около 14,00 часа, на ул."Проф. Павлов" в Котел полицейските служители са иззели от арестувания канабис, скрит в пакетчета от билков чай. Срещу него е образувано бързо производство.