Намериха 24 кг тютюн и цигари в Хасковско
Намериха 24 кг тютюн и цигари в Хасковско / Снимка: Дарик радио /архив/

Цигари и тютюн без бандерол конфискуваха полицаи в Хасково, Димитровград и Свиленград. Служителите са извършили проверки на лица и домове, при които са намерени и иззети са общо 24 кг нарязан тютюн и 2931 къса безакцизни папироси.

Съставени са актове.

 

От началото на септември до момента, в резултат на активните си действия, служителите на хасковската дирекция са иззели 360,925 кг тютюн, 154945 къса безакцизни папироси и 215,5 литра алкохол, за които са съставени бързи и досъдебни производства.

Освен това ивайловградските полицаи са иззели 28 литра алкохол. В събота те са проверили дом на улица „Първомайска” в града, обитаван от 48-годишен мъж. При проверката е констатирано, че на адреса има 2 медни казана за изваряване на ракия. Единият от тях в момента на контрола е дестилирал алкохол. В помещението са намерени и 28 литра ракия.

С протокол за доброволно изземване са предадени казаните, 2 медни лули, 2 медни капака и приготвения алкохол. Мъжът не е представил необходимите документи за извършване на този вид дейност. Икономическите полицаи също са проверили работещ незаконен казан в село Александрово. В постройка в двор на къща, собственост на 85-годишен мъж имало инсталация за изваряване на ракия.