Ден на кариерата в НБ ИВАН ВАЗОВ
Ден на кариерата в НБ ИВАН ВАЗОВ / Alumniportal Deutschland

Ден на кариерата и кариерното развитие Trained in GermanY организират днес Alumniportal Deutschland и Гьоте-институт България. Той се осъществява в сътрудничество с ПУ “Паисий Хилендарски”, Техническия университет в Пловдив, НБ "Иван Вазов" и Посолството на Федерална Република Германия в София.

Участие в събитието ще вземат представители на 21 компании от IT-сектора, индустрията, логистиката, подбора на персонал и търговията.

Кариерният ден започва от 10:30 и ще продължи до 16.00 ч. в Немската читалня на НБ “Иван Вазов“ в Пловдив, ул. „Авксентий Велешки“ № 17.

Форумът е насочен към участници, търсещи възможности за професионално развитие с немски език в България, които ще могат да се срещнат и разговарят с фирмите.

В същия ден от 10.30 до 11.15. ч. на същото място ще се състои и кръгла маса на тема: „Взаимовръзките между образование, култура и бизнес в Пловдив и региона”. В нея ще вземат участие представители на университетите и големите фирми.

Alumniportal Deutschland е безплатна онлайн-платформа, финансирана от германското правителство, която предлага множество възможности за млади професионалисти: висшисти, следвали в Германия, бивши стипендианти на немски организации или изучавали немски език. Гьоте-институт България подпомага създаването на контакти между специалисти в България с германски фирми и институции за осъществяването на проекти в областта на икономиката и културата.

Кариерният център на ПУ “П. Хилендарски“ ще организира два уъркшопа за помощ при кандидатстване за работа от 12.00-13.00 ч. и от 13.30 до 14.30 ч., а откриването на панаира ще се случи с дискусия на тема Перспективи за задълбочаване на връзките между образование, култура и бизнес в Пловдив и региона, в която ще участват представители на университетите, бизнеса и обществения живот.

В Alumniportal Deutschland вече са публикувани 60 актуални обяви за работа, подадени от фирмите участници във форума, които могат да се видят в рубриката Jobs&Karriere.

Още информация има на: www.alumniportal-deutschland.de/messe-bulgarien