Верига за бургери купи емблематичен ресторант в Ловеч
Верига за бургери купи емблематичен ресторант в Ловеч / dariknews.archive

Емблематичният някога ресторант „Ерфурт" в Ловеч вече е собственост на „Бългериан Бургер" ЕООД, чийто управител е финландският гражданин Кари Салмела. Заведението в центъра на града не работи от години.

С финализирането на продажбата се слага край на бездействието за един важен и видим обект, който дълго време загрозяваше центъра на града ни, отбеляза кметът Корнелия Маринова, след като подписа договора за продажбата с пълномощника на купувача Боян Лазаров. Цената на сделката е 556 800 лв. без ДДС, достигната на публичен търг. Данъчната оценка на обекта е 301 593.10 лв. Към датата на сключването на договора купувачът е изплатил изцяло на продавача дължимите суми.

„Бългериан Бургер" ЕООД има намерение да прави у нас верига за бързи закуски, а бившият ресторант в Ловеч е нейният първи собствен обект в България и се очаква да отвори врати в началото на 2017 г.

С тази продажба ще подобрим обслужването на гражданите и ще предоставим нови работни места, а с предстоящата реконструкция на централната градска част ще оформим един много по-хубав и функционален център, посочи още Маринова. Ние сме изключително доволни от бързото и акуратно развитие на цялата процедура по покупко-продажбата, изтъкна от своя страна Лазаров.